Simplr gaat van start

Simplr gaat van start

startschotsimplr gaat van start. Deze nieuwe website zal op eenvoudige en inzichtelijke wijze gebruikers van het internet op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen op het internet. En over hoe je daar gebruik van kunt maken. Hoe je zelf een website kunt maken, een weblog, of zelfs een compleet Content Management Systeem (CMS). Daarbij ligt de nadruk op eenvoudig en begrijpelijk. Er zijn diverse hobbels te overwinnen voordat je een webserver aan de praat hebt, begrijpt wat PHP en MySQL is, en wat je ermee kan doen.

Het idee voor simplr is ontstaan uit onze eigen ervaringen. Enerzijds omdat het gewoon erg leuk is als je zelf kunt zien hoe je inspanningen beloond worden met een website, of een weblog, die er uitziet zoals JIJ wilt. Er zijn vele mogelijkheden, die helaas niet bij iedereen bekend zijn. simplr zal die informatie ordenen.

Naast het brengen van dagelijkse nieuwtjes en ontwikkelingen kun je op deze site veel informatie vinden.

simplr richt zich voornamelijk op het gebruik van vrijelijk en gratis beschikbare oplossingen. Open Source applicaties worden steeds populairder, een van de voorbeelden hiervan is WordPress, het platform waarop ook deze website is gebouwd.

In de komende artikelen zullen diverse onderwerpen aan de orde komen. Hoe je zelf een webserver op je eigen pc kunt installeren, zodat je niet online hoeft te zijn om je website te ontwikkelen en te bekijken.

Welke applicaties je kunt gebruiken, en welke andere hulpmiddelen er zijn. Wat de services van Google voor je kunnen betekenen, hoe je al je benodigde software gratis via je iPod, USB stick of MP3 speler altijd bij je kunt hebben.

Ik wens de lezers van simplr veel plezier bij het ontdekken van al deze mogelijkheden!

Geef een antwoord