Al je software op je iPod, altijd bij je? Portable Apps dus! (deel 1)

Al je software op je iPod, altijd bij je? Portable Apps dus! (deel 1)

portable appsAltijd je favoriete applicaties bij de hand, zelfs zonder je laptop? Het antwoord is “portable apps”. Alles wat je nodig hebt is je iPod, of een MP3 speler, een USB stick, een externe harde schijf, en je kunt zonder problemen je webbrowser gebruiken, inclusief je favorieten, je e-mail instellingen met je meenemen, zolang je maar een pc hebt met een USB poort en het windows™ besturingssysteem.

Geen installatie nodig, je laat geen sporen achter op de pc die je gebruikt (ook handig als je gaat internet bankieren in het buitenland, in een of ander obscuur internet cafeetje) en je documenten altijd bij je.

Portable Apps is een flexibele oplossing voor iedereen die regelmatig van werkplek wisselt, vaak op reis is, en bijvoorbeeld niet altijd zijn eigen laptop ter beschikking heeft.

Portable Apps biedt je een uitgebreide keuze aan applicaties. Bijvoorbeeld Firefox als webbrowser, Thunderbird als e-mail programma. Beiden zijn, net als Portable Apps Open Source producten, veilig en met volledige ondersteuning.

Voor de ontwikkeling van websites heb ik een webserver op mijn USB stick. En een PHP interpreter. En een MySQL database. En een PHP editor. Inmiddels heb ik op een 2GB USB stick alle applicaties geïnstalleerd die ik nodig heb (en niet nodig heb, zoals Sudoku). En dan heb ik nog 1.4 GB vrij voor documenten, spreadsheets, databases, foto’s, muziek etc.

Binnenkort alles over de diverse portable applicaties, hoe deze te installeren en gebruiken.

Eén reactie

Geef een antwoord