Google, zoekmachine, en meer, véél meer

Google, zoekmachine, en meer, véél meer

googleGoogle is zoals bekend een zoekmachine, tegenwoordig zelfs de grootste, en de meest invloedrijke. Minder bekend is dat met een google account, een wereld aan mogelijkheden voor je opengaat. Gmail, één van de bekendste producten levert een betrouwbare e-mail service, met uitstekende spam filters en een schier onuitputtelijke hoeveelheid opslagruimte. Was het tot voor kort alleen mogelijk om een Gmail account aan te maken op uitnodiging, tegenwoordig kan iedereen zich aanmelden.

Om van meer Google faciliteiten gebruik te maken dien je een Google account aan te maken. Dit is gratis, en opent een wereld van mogelijkheden. Hier alvast een voorproefje van een aantal producten:

Google Page Creator

google labs

Google Page Creator is een Google Labs project. Google Labs projecten zijn experimentele projecten, die nog niet altijd 100% klaar zijn om als product gepositioneerd te worden. Google Maps, inmiddels een veelgebruikt en volwassen product is zo’n Google Labs product (een zgn. ‘graduate’, oftewel een afgestudeerd en volwaardig Google Labs product).


Via Google Page Creator kun je een pagina aanmaken en deze publiceren op het internet, via http://google_account_naam.googlepages.com. Je kunt kiezen uit verschillende layouts, meerder pagina’s aanmaken, verschillende gadgets kiezen om je site op te fleuren, en er foto’s op plaatsen.

Doordat de website online wordt gemaakt en opgeslagen leent deze zich uitstekend voor reisverslagen, om foto’s te publiceren, zolang je maar toegang hebt tot het internet. En een Google account natuurlijk.

Google pages is vooralsnog alleen in het engels, maar de opzet is intuïtief en eenvoudig. Zeer zeker de moeite waard om eens te bekijken, en om wellicht je eerste stappen als publicist op het internet te maken.

Google docs

Een van de meest interessante producten van Google is Google Docs. Hiermee kun je je documenten (voorlopig beperkt tot tekst documenten en spreadsheets) opslaan bij Google, en ze vanaf iedere plek waar je toegang hebt tot het internet gebruiken, delen, bewerken en downloaden.

Als u ooit spreadsheets of tekstverwerkingsbestanden heeft uitgewisseld via e-mail en de verschillende versies heeft moeten bijhouden, is Google Docs & Spreadsheets wellicht de oplossing voor u. Google Docs & Spreadsheets is een gratis webprogramma voor tekstverwerking en spreadsheets, waarmee u eenvoudig documenten kunt bijhouden en bestanden kunt laten bijwerken door anderen vanaf hun eigen computer. U kunt bijvoorbeeld de huiswerkopdrachten van uw studenten coördineren, uw boodschappenlijstje vanaf het werk of thuis bekijken of samen met collega’s op afstand werken aan een nieuw bedrijfsplan.

bron: google docs

Dit betekent dat je dus ook anderen hetzelfde document kunt laten bewerken. Uiteraard alleen als je daar zelf toegang toe geeft. Versie beheer zit ingebakken in Google Docs, dus er kan niet veel mis gaan.

Geef een antwoord