Portable Apps, download en installatie (deel 2)

Portable Apps, download en installatie (deel 2)

een vorig bericht.

Door naast je documenten en muziek en andere gegevens ook de bijbehorende programma’s op je USB stick te zetten ben je volledig onafhankelijk van je eigen pc of laptop. Je kunt op iedere PC je USB stick aansluiten en vervolgens je e-mail ophalen en lezen, je kunt surfen, chatten met MSN, je muziek beluisteren, je documenten bewerken en nog veel meer. Dit alles zonder sporen achter te laten op de pc waar je op werkt.

De meest eenvoudige wijze om portable apps te installeren is door het installeren van een zogenaamde “suite”, een verzameling programma’s. Daar zit tevens bij inbegrepen een menu, backup faciliteiten, en de mogelijkheid om achteraf applicaties toe te voegen.

Voor het installeren van Portable Apps heb je de keuze uit 3 mogelijkheden …Portable Apps Suite – Standard Edition

De Standard Edition bevat de meestgebruikte applicaties en is ongeveer 90 MB groot (download). Na installatie zal de Standard Edition circa 260 MB in beslag nemen.

De Standard Edition bevat de volgende applicaties:

 • Clamwin (antivirus programma)
 • Mozilla Firefox (web browser)
 • Gaim (chatten met MSN, Yahoo, ICQ en meer)
 • OpenOffice.org (Tekstverwerker, spreadsheet, presentaties compatibel met Microsoft Office)
 • Sudoku (voor de verslavende ontspanning)
 • Mozilla Sunbird (Kalender, takenlijst en agenda)

Download Portable Apps Standard Edition

Portable Apps Suite – Light Edition

De Light Edition heeft in plaats van het nogal uitgebreide OpenOffice pakket alleen de tekstverwerker AbiWord opgenomen.

Hierdoor wordt veel ruimte bespaard en kan de hele suite op een 256 MB geheugenstick worden geïnstalleerd en gebruikt. De Light Edition is een download van circa 30 MB en zal na installatie ongeveer 105 MB in beslag nemen.

Download Portable Apps Light Edition

Portable Apps Suite – Base Edition

Mocht je zelf willen bepalen welke applicaties je wel of niet wilt installeren, dan is de Base Edition de juiste keuze.

De Base edition bevat een menu, backup faciliteiten, en een eenvoudige manier om Portable Apps naar keuze te installeren. Je dient zelf de gewenste applicaties te downloaden, en vervolgens via het standaard menu te installeren. De Base Edition neemt ongeveer 1 MB in beslag.

Portable Apps bestanden die je download hebben een extensie .paf.exe en worden automatisch herkend door de Base Edition.

Download Portable Apps Base Edition

Installatie instructies

Om Portable Apps te installeren zul je allereerst je USB stick (of MP3 speler of welk geheugen je maar wilt gebruiken) aan moeten sluiten op de USB poort van je pc. Je download de gewenste suite naar de harde schijf van je PC (hoeft dus niet naar de USB stick) en start de installatie door op het gedownloade bestand te klikken.

Het installatie programma zal vervolgens de suite installeren afhankelijk van de lokatie waar het bestand is gedownload.

/images/paps_install2.jpg”>

In mijn geval zijn d: en e: mijn cd en dvd speler, dus de USB stick krijgt vanzelf de drive F: toegewezen zodra ik de USB stick aansluit op een USB poort.

Nadat de installatie is voltooid is je USB stick klaar om gebruikt te worden. Als je de USB stick opnieuw op je USB poort aansluit zal automatisch gevraagd worden of je het Portable Apps menu wilt starten.

 • /images/nvu_16.png” width=”16″ height=”16″ align=”top” alt=””> Nvu – Een html en web editor
 • /images/mines-perfect_16.png” width=”16″ height=”16″ align=”top” alt=””> Mines-Perfect – Het bekende mijnevbeger spel
 • /images/sudoku_16.png” width=”16″ height=”16″ align=”top” alt=””> Sudoku – verslavend puzzelspel
 • /images/filezilla_16.png” width=”16″ height=”16″ align=”top” alt=””> FileZilla – Een FTP programma
 • /images/mplayer_16.png” width=”16″ height=”16″ align=”top” alt=””> MPlayer – Full-featured movie player with support for most video formats
 • /images/vlc_16.png” width=”16″ height=”16″ align=”top” alt=””> VLC Media Player – Speelt audio en video bestanden af
 • Geef een antwoord