Gratis vluchtsimulator, verstopt in Google Earth!

Gratis vluchtsimulator, verstopt in Google Earth!

Google EarthNet terug van een niet virtuele vlucht kom ik een interessant nieuwtje tegen, dat sinds kort “verstopt” zit in Google Earth. Een heuse vlucht simulator. Het heeft Google kennelijk behaagd om deze functie niet al te breeduit te adverteren, en de vluchtsimulator is in eerste instantie slechts via een toetsencombinatie beschikbaar.

Zorg ervoor dat je de laatste versie van Google Earth hebt geïnstalleerd en start Google Earth. Op een Windows pc gebruik je vervolgens de toetsencombinatie CTRL+Alt+A (voor Windows XP CTRL+Windows toets+A, en op een Mac Command+Option+A) en het volgende scherm verschijnt:

start vlucht simulator

Zoals je ziet kun je voorlopig nog maar uit 2 toestellen kiezen, en een aantal vliegvelden om je vlucht te beginnen. Mocht je over een joystick beschikken, dan wordt deze automatisch herkend. De vlucht simulator is te besturen via een joystick, het toetsenbord en de muis. Lees in ieder geval de handleiding van de sneltoetsen voor de vluchtsimulator mocht je geen joystick hebben.

Nadat je de vlucht simulator éénmaal gebruikt hebt zal deze voortaan in het hoofdmenu van Google Earth te starten zijn via EXTRA -> Vluchtsimulator Openen…

Nadat je je toestel hebt gekozen start je vanaf het door jou gekozen vliegveld en als het je lukt op te stijgen kun je de wereld vanuit de cockpit verkennen!

vliegveld

De meest succesvolle en eenvoudige manier om in de lucht te komen is door middels de Page Up toets snelheid te maken, en vervolgens met de Pijl-Omlaag toets het luchtruim te kiezen. Eenmaal op een redelijke hoogte is het zaak te proberen het toestel recht te krijgen en via de Pijltjes toetsen naar links of rechts af te buigen, of verder te stijgen en dalen. De besturing via de toetsen is wel erg gevoelig, en het zal hoogstwaarschijnlijk een paar keer crashen kosten om er handigheid in te krijgen.

Hoewel ik geen ervaren gamer ben, en al zeker geen piloot, is het na een paar pogingen redelijk eenvoudig om in de lucht te komen, en te blijven. Landen is voor mij nog geen optie, maar gelukkig geeft de vluchtsimulator je de mogelijkheid je vlucht te hervatten nadat je gecrasht bent.

vliegen
vlak voor de crash op het Engelse platteland.


gecrasht
vlak na de crash op het Engelse platteland.

Door de aard van het programma is zowel een flinke pc processor, als een snelle ADSL verbinding nodig om het beste resultaat te krijgen.

Ik wens iedereen een behouden vlucht en veel plezier met de gratis vluchtsimulator van Google Earth!

Met dank aan Marco

3 Reacties

  1. Ik heb zelf geen joystick, dus zou het niet weten eigenlijk. Als je de vluchtsimulator opstart zou je “joystick ingeschakeld” moeten kunnen aantikken en gebruiken als GE ‘m herkent. Als GE ‘m niet herkent kun je ‘m ook niet gebruiken vrees ik …

  2. Ik heb de laatste update van Goolgle Earth (gratis versie)geïnstalleerd maar ik kan de vluchtsimulator niet opstarten met de toetsen zoals aangegeven. Weet iemand waar dit aan kan liggen, of moet men Earth pro of plus hebben geïnstalleerd?

    Frank

Geef een antwoord