Software Online van KPN, de (gratis) alternatieven

Software Online van KPN, de (gratis) alternatieven

kpn logoKPN is zich steeds meer aan het profileren als een online solutions provider. Software Online van KPN bevat een aantal producten die het (online) leven aangenamer en veiliger moeten maken. Toegegeven, ze bieden prima diensten aan. Maar simplr zou simplr niet zijn als ze niet een aantal (gratis!) equivalente alternatieven zou vinden.

Aan de hand van de door KPN geboden Online Oplossingen zal simplr de komende dagen per product een overzicht van de alternatieven geven.

Vandaag: Extra Harde Schijf Online

KPN: Extra opslag voor grote bestanden; altijd en overal toegang; geen extra apparatuur nodig » vanaf € 2,95 (1 GB) tot € 79,95 (1.000 GB) per maand.

Alternatief 1: MediaMax

Mediamax (voorheen Streamload) biedt onder meer een desktop tool voor audio, video en foto opslag en beheer, én gratis back-up en synchronisatie software.

» 25 GB gratis, daarna vanaf US$ 4,95 (100 GB) tot US$ 29,95 (1.000 GB) per maand.


Alternatief 2: Mozy

Mozy is primair op opslag en back-up gericht, en biedt een desktop tool voor (automatische!) back-up van je bestanden, e-mail etc. terwijl je werkt, en versleutelt op verzoek de gegevens zelfs voor je.

» 2 GB gratis, ongelimiteerd voor US$ 4,95 per maand.

Alternatief 3: XDrive

XDrive, één van de eerste aanbieders van online storage biedt onder meer 5 GB gratis opslag; de XDrive desktop tool maakt van Xdrive een externe harde schijf (met drag and drop funcionaliteit), gratis back-up en synchronisatie software en back-up scheduling.

» 5 GB gratis of 50 GB voor US$ 9,95.

Eervolle vermeldingen

  • DivShare – Gratis, ongelimiteerde opslagruimte om je documenten, afbeeldingen, video, audio te organiseren en op te slaan. Bevat tevens de mogelijkheid om om je afbeeldingen online te bekijken, een mediaspeler om je audio of video online te bekijken of beluisteren zonder iets te hoeven downloaden.
  • Mediafire – Biedt veel extra tools voor Hyves, Facebook, Myspace, je weblog, msn, bestanden delen, foto galerijen en is 100% gratis.
  • Verder nog Rapid Share, MegaUpload

Mocht je aanvullingen op dit overzicht hebben, laat het gerust weten door een reactie te plaatsen.

Wil je niets missen, meld je dan aan voor de rss feeds van simplr. Dan krijg je alle nieuwe berichten vanzelf via je favoriete news reader thuisbezorgd.

Geef een antwoord