Mega collectie Portable Apps, in één download

Mega collectie Portable Apps, in één download

WinPenPack logoHet Italiaanse winPenPack heeft een enorme verzameling aan Portable Apps in verschillende downloads samengesteld. Naast de eerder beschreven Portable Apps Suites zijn er vijf verschillende megapacks aan portable apps te downloaden. Daarnaast kun je via Flash Personal ook je eigen verzameling samenstellen.

De winPenPacks:

 • winPenPack Essentialdownload (118 mb / geïnstalleerd ca. 240 mb)
 • winPenPack Flash 1GBdownload (320 mb / geïnstalleerd ca. 700 mb)
 • winPenPack Flash Expertdownload (200 mb / geïnstalleerd ca. 440 mb)
 • winPenPack Flash Schooldownload (312 mb / geïnstalleerd ca. 650 mb)
 • winPenPack Flash Webdownload (53 mb / geïnstalleerd ca. 112 mb)
 • winPenPack Flash Personaldownload – om je persoonlijke verzameling samen te stellen, grootte uiteraard afhankelijk van welke applicaties je installeert

De download links verwijzen allen naar de Engelstalige winPenPacks.

Welke applicaties?

De applicaties zijn verdeeld in 2 categorieën, zgn x-software, applicaties die middels de geïntegreerde x-launcher portable zijn gemaakt, en de “native” portable apps, die ook als zodanig ontwikkeld zijn.

Het gaat te ver om hier een overzicht te geven van alle applicaties, deze zijn te vinden in diverse pdf files op de website van winPenPack.

Installeren

Je kunt ervoor kiezen om de winPenPack te installeren op een USB drive, of je MP3 speler, of welk geheugen dan ook, maar je kan de applicaties uiteraard ook gewoon op je harde schijf installeren en van daaraf uitvoeren. Ik heb zelf het winPenPack Flash 1GB gedownload, en deze bevat maar liefst 127 applicaties in zeven categorieën (die weer onderverdeeld zijn in sub-categorieën):

 • Graphics
 • Internet
 • Multimedia
 • Security
 • System Utilities
 • Office
 • Utilities

Het hoofdmenu van de winPenPack bevat daarnaast links naar de laatstgebruikte applicaties, en diverse opties om je winPenPack te beheren.

winPenPack overzicht

Welk Pack kiezen?

De eerder genoemde links naar de PDF files geeft je per pack een overzicht van de applicaties per winPenPack. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen het meest uitgebreide pack te downloaden, waarna je via het winPenPack menu eenvoudig applicaties kunt verwijderen nadat je ze geëvalueerd hebt.

Daarnaast is de capaciteit van je USB stick uiteraard ook bepalend voor het winPenPack dat je selecteert (of het aantal losse applicaties dat je selecteert).

Bijkomend voordeel, maar dit terzijde

Als je je daarnaast, zoals ik, schuldig maakt aan het veelvuldig downloaden van applicaties alleen maar om ze even te testen is deze download ook interessant. Bij het normaal downloaden en installeren wordt iedere keer je Windows Register bijgewerkt met specifieke instellingen voor de betreffende applicatie. Helaas komt het ook vaak voor dat er na het de-installeren van die software zo hier en daar iets achterblijft; een lege regel in het register, een (bijna) lege folder, een folder bestemd voor documenten etc.

Dit kan niet zoveel kwaad, maar een al te vervuild register heeft een negatieve impact op de performance van je pc. Door een winPenPack te downloaden kun je in ieder geval zonder problemen de applicaties downloaden, gebruiken, testen, en vervolgens indien gewenst gewoon verwijderen. Portable Apps maken zoals bekend geen gebruik van je windows register of andere windows folders.

Je hebt dan dus de mogelijkheid om ook de “volwaardige” (d.w.z. niet-portable) applicatie vrijblijvend te testen.

Geef een antwoord