Zoom Zoomer Zoomst in Google Earth

Zoom Zoomer Zoomst in Google Earth

Shuttle CloseupWaar zouden deze mannen het over hebben? “Zouden we die rupsbandjes nog eens moeten nakijken”? “Druppeltje olie op dat nippeltje links?” Het onderstel waar ze naar kijken vervoert de grootste vliegende bom, de Space Shuttle Discovery op weg naar z’n lanceer platform.

Ze bevinden zich ergens op het terrein van het Kennedy Space Center in Florida vanwaar de Space Shuttle wordt gelanceerd.

Om precies te zijn nét onder de rode pijl op de volgende foto.


Shuttle Closeup

Hoe ik dat weet? Omdat je in Google Earth zogenaamde gigapxl foto’s kunt bekijken, waarop je tot in extreem detail kunt inzoomen.

Lagen Google Earth

Je kunt in Google Earth een aantal verschillende lagen activeren, die vervolgens worden weergegeven in Google Earth. Zo is er bijvoorbeeld de fascinerende National Geographic laag “Afrika gezien vanuit de lucht”, waarmee je zogenaamde “flyover” foto’s kunt bekijken die niet vanuit satellieten zijn genomen, maar vanuit een overvliegend vliegtuig. Zo kun je nog eens een kudde nijlpaarden zien badderen.

gigapxl icoonAls je de Gigapxl photos laag activeert in Google Earth (onder “geselecteerde content”) en op delen van Noord-Amerika inzoomt zie je op verschillende plekken een extra icoon. Deze duidt op een Gigapxl foto op die locatie.

Zo kun je onder meer zien dat deze machinist zit te bellen in de baas z’n tijd …

trein Yukon

Of wat er mis is met één van de cylinders van een B-29 bommenwerper (liefkozend “Fifi” genaamd) in deze hangar …

hangar

B29 cylinder

Al met al beslist de moeite waard om eens te bekijken. De gigapxl foto’s zijn allemaal genomen in Noord Amerika, en uiteraard ook via de website van Gigapxl te zien. Gigapxl foto’s zijn in tegenstelling tot de National Geographic Flyover foto’s niet te zien via Google Maps, wel via Google Earth en via de gigapxl website.


Er is ook een gigapxl foto van Santa Monica waarop een aantal villa’s te zien zijn, bij het ter perse gaan van dit bericht was onduidelijk of die er nog wel staan, dit in verband met de hevige branden die daar woeden.

Geef een antwoord