29 Pownce invites beschikbaar

29 Pownce invites beschikbaar

pownce logoPownce is een micro-blogging tool waarmee je via korte berichten met mede-powncers in contact kunt blijven, bestanden en links kunt uitwisselen en afspraken kunt plannen. Het succes van Twitter heeft aangetoond dat er behoefte is aan dergelijke mini applicaties. Pownce is ontwikkeld door onder andere Kevin Rose, mede-oprichter van Digg.com.

Pownce is vooralsnog alleen op uitnodiging beschikbaar. simplr heeft 29 uitnodigingen beschikbaar, dus als je geïnteresseerd bent, laat een reactie achter op dit bericht en een uitnodiging wordt via e-mail naar je gestuurd.

Daar waar Twitter voornamelijk bedoeld is als multi-platform messaging systeem, richt Pownce zich meer op zowel messaging, delen van gegevens, links etc. en als zodanig meer als multi-purpose sharing applicatie kan worden beschreven.


Duidelijk is dat Twitter in Pownce een behoorlijke tegenstander heeft, echter, huidige twitteraars met een uitgebreid vrienden netwerk zullen niet zo snel overstappen. Aan de andere kant biedt Pownce meer mogelijkheden en een iets prettigere layout.

pownce

Daarnaast is het middels Pownce mogelijk bestanden uit te wisselen (tot 100 MB) en is er een adobe AIR applicatie om Pownce niet alleen via de web interface te gebruiken, maar ook via een desktop applicatie. Overigens is ook voor Twitter een desktop applicatie beschikbaar (met de fantasievolle naam “Snitter”), eveneens gebaseerd op het adobe AIR platform.

Oordeel en test het zelf, de uitnodigingen voor pownce worden geheel vrijblijvend op volgorde van de reacties verstuurd. Overigens, simplr is (nog) niet erg actief op zowel Twitter als Pownce, maar ik heb de uitnodigingen nu toch, en misschien dat er 29 vrienden bijkomen :-).

Eén reactie

Geef een antwoord