Nieuwe mogelijkheden in Google Docs Presentaties

Nieuwe mogelijkheden in Google Docs Presentaties

Het eind 2007 gelanceerde Google Docs Presentaties heeft een aantal nieuwe mogelijkheden. Eén van de meest in het oog springende is de zgn. “mini-presentatiemodule” (het staat er echt, ik heb het niet verzonnen).

Deze module maakt het mogelijk je Google Docs Presentatie als een soort slideshow in te voegen in je website, weblog, hyves, e-mail of waar je dan ook maar html-code kunt invoegen.

De (kuch) mini-presentatiemodule
Afbeeldingen invoegen

Een andere zeer nuttige uitbreiding is de mogelijkheid om afbeeldingen in je slides toe te voegen simpelweg door ze van een webpagina naar je presentatie te slepen (Drag and Drop).

Import functie

Het is tevens eenvoudig geworden slides, of een complete presentatie (van Google Docs, maar ook vanuit MS Powerpoint) te importeren in je presentatie.

Achtergrond instellen

Je kunt nu eveneens een afbeelding als achtergrond voor je slides instellen, zoals je ook kunt zien in bovenstaande (ahum) mini-presentatiemodule.

Al met al is Google Docs weer een stukje volwassener en meer gebruikersvriendelijk geworden. Nu nog afwachten wanneer Google Gears zover is dat je Google Docs ook offline kunt gebruiken.

Geef een antwoord