WP-Auctions, een veiling plugin voor WordPress

WP-Auctions, een veiling plugin voor WordPress

Sinds vandaag is, na een periode van beta testen, de WP-Auctions plugin beschikbaar voor download. ik heb er al even mee gespeeld, en het werkt feilloos.

Edit 23/2/2008, 21:40: “feilloos” heb ik even doorgestreept, laten we het toch maar veelbelovend noemen. Na wat meer testen is gebleken dat er zo nu en dan nog op een vreemde manier met biedingen wordt omgegaan. Ik heb al contact opgenomen met de makers van de plugin, even wachten op een response.

De opzet is eenvoudig: je download de plugin, maakt een veiling (of meerdere veilingen) aan en bepaalt het gewenste startbod voor je product (of dienst). De code van de plugin kun je (bijvoorbeeld via widgets) in de sidebar van je WordPress site zetten.

Een veiling maken

voorbeeld veiling

Je kunt meerdere veilingen aanmaken, en deze kunnen zowel als RSS feed worden verspreid, en ook worden opgenomen op de Live Auctions site van de makers van de plugin.

Wat wil/kun je verkopen?

Met een beetje creativiteit kun je van alles veilen, bijvoorbeeld naast een paar tweedehands gymschoenen, een Remington typemachine, of een iPhone kun je ook je diensten als grafisch ontwerper, programmeur, vertaler aanbieden. Ik denk dat er legio goede toepassingen voor te bedenken zijn. Wellicht verschijnt op simplr.nl binnenkort wel een veiling, hou het in de gaten!

Betaling

Voor de betaling is er een directe payment gateway via PayPal, maar in overleg met een koper zijn andere betalingsmiddelen mogelijk lijkt me.

Download de plugin

Je kunt de plugin hier downloaden.

Eén reactie

  1. Zojuist bericht teruggekregen van de makers van de plugin:

    “1. The way the bidding works is as follows. Person A bids 11.00. Auction keeps 10.00 as the initial bid of Person A with 11.00 as his maximum bid. Person B comes along and bids 10.01. Current bid increases to 10.50 with Person A still the winner (as Person B has challenged his last bid). Can you confirm this is how it is working for you?”

    Daar ga ik een nachtje over slapen!

Geef een antwoord