Piclens, een sensationele nieuwe manier om afbeeldingen te bekijken

Piclens, een sensationele nieuwe manier om afbeeldingen te bekijken

Er zijn veel leuke gadgets online. Ik probeer ze uit, en het is maar zelden dat het aanvankelijke enthousiasme langer dan 1 dag beklijft. Zo niet met Piclens. Ik kan al bijna niet meer zonder! Piclens is één van de innovatieve producten van Cooliris.

Met piclens maak je van iedere afbeeldingen gallerij een 3D full screen slideshow. Of het nu een overzicht is van je Flickr foto’s, een overzicht van de zoekresultaten van een Google zoekopdracht, Piclens maak het een bijzondere en gebruikersvriendelijke belevenis.

Piclens is beschikbaar als browser plugin voor Internet Explorer, Firefox (windows en Mac), Safari, én als WordPress plugin. Daarnaast kun je een Piclens slideshow invoegen in je website (of weblog) met behulp van Piclens Publisher.

Bekijk hier een voorbeeld van een middels Piclens Publisher gemaakte afbeeldingen gallerij.

Zodra je de Piclens plugin hebt geactiveerd verschijnt er, zodra je met je muis over een afbeelding gaat een link naar de Piclens functionaliteit.

Piclens

Uiteraard is Piclens gratis te downloaden en te gebruiken. Het gaat te ver om alle mogelijkheden hier te beschrijven, de volgende screenshots zullen hopelijk meer duidelijk maken:

Alle afbeeldingen:

Piclens

De thumbnail zoekresultaten van Google worden automatisch geladen met de hoge resolutie afbeeldingen:

Google

Zoeken in Google afbeeldingen, Yahoo, photobucket, smugmug en meer …:

Google

Geef een antwoord