Zookoda stopt ermee

Zookoda stopt ermee

Althans, dat lijkt de boodschap “Zookoda service to be put on ice” die je als gebruiker krijgt als je inlogt op het dashboard. Op de een of andere manier is een eerdere aankondiging aan me voorbijgegaan, ik weet dus niet of deze ook via e-mail is verstuurd.

As a result we have decided to put the Zookoda platform on ice. Users will not be able to login effective January 1, 2009. We will do all we can to assist users in getting their email lists out of the system for use on another platform. We are not selling Zookoda and all user information and emails will remain protected. Think of it as cold storage.

bron: zookoda

Vanaf 1 januari 2009 kun je dus niet meer inloggen. De al langer worstelende aanbieder van gratis nieuwsbrief services voor je website(s) gaat nog een poging wagen door in dialoog te gaan met de gebruikers om te onderzoeken of een betaalde service wel levensvatbaar is. Zookoda was vorig jaar al in de problemen onder meer doordat de service misbruikt werd voor allerlei spam mailings.

Zookoda in de koelkast

Het gebruiksgemak van Zookoda was voor mij doorslaggevend om de service te implementeren. Zookoda “op de automatische piloot” verzamelde je laatste rss-feed berichten en publiceerde die in een zelf te definieren formaat, op een door jezelf te bepalen moment via e-mail naar je geregistreerde abonnees. Eén keer opzetten dus en het loopt vanzelf. Het liep vanzelf.

De vraag is nu wat er gebeurt met de gegevens van al je nieuwsbrief lezers, immers, alle abonnees staan bij Zookoda.com geregistreerd. Enerzijds is hier een privacy vraagstuk, anderzijds zul je toch op een eenvoudige wijze je geregistreerde abonnees willen benaderen, waarschijnlijk onder meer over een wijziging op korte termijn. Hopelijk bieden ze op korte termijn een tool aan.

We will do all we can to assist users in getting their email lists out of the system for use on another platform

Ik weet in ieder geval wat me te doen staat de komende weken met mijn sites. Heel snel op zoek naar een bruikbaar alternatief en proberen de abonnees in een bruikbaar formaat van Zookoda terug te krijgen!

Graag hoor ik aanbevelingen in de reacties op dit bericht, ik ga er ook mee aan de slag, maar wellicht dat op basis van input van mijn trouwe lezersschare er bruikbare suggesties komen.

Wordt spoedig vervolgd.

Geef een antwoord